Dobruška.net - bezdrátové připojení k internetu

Poskytovatel připojení k bezdrátovému Internetu, VOiP a hostingu v
okresech Rychnov nad Kněžnou, Náchod a Hradec Králové.

Konfigurace PPPoE připojení ve Windows 2000

Úvod

Vzhledem k tomu, že protokol PPPoE není ve Windows 2000 podporován, je třeba jej nejdříve nainstalovat. Nutným předpokladem je funkční síťová karta. Při její instalaci postupujte podle návodu výrobce karty.

Instalace a nastavení PPPoE připojení

Pro instalaci jsou třeba instalační soubory PPPoE protokolu. Bohužel licenční podmínky neumožňují umístění instalačních souborů protokolu PPPoE na naše stránky. Můžete si je však stáhnout z adresy http://www.raspppoe.com. Klikněte na odkaz Download&Install a po odsouhlasení licence tlačítkem Accept můžete v sekci s poslední stabilní verzí 0.98B pro 32-bit release for x86 machines pomocí tlačítka Download stáhnout soubor RASPPPOE_098B.ZIP. Obsah souboru rozbalte do samostatného adresáře (např. C:/pppoe). K rozbalení můžete případně použít program 7zip (ke stažení na http://www.7-zip.org/cs/).

Spusťte Ovládací panely přes nabídku Start -> Nastavení -> Ovládací panely.

Klikněte na ikonu Síťová a telefonická připojení.

Zde uvidíte ikony síťových připojení. Klikněte na tu, přes kterou jste připojeni (nejčastěji pojmenována Připojení k místní síti) a vyberte nabídku Vlastnosti.

V dialogu Síť klikněte na tlačítko Přidat.

Vyberte Protokol a klikněte na Přidat.

V dialogu Vyberte síťový protokol klikněte na tlačítko Z diskety.

V následujícím dialogu klikněte na tlačítko Procházet

a vyberte cestu k adresáři s rozbalenými soubory PPPoE protokolu (zde např. C:/pppoe).

Potvrďte dialog Instalace z diskety.

Vyberte PPP over Ethernet Protocol a stiskněte tlačítko OK.

Pravděpodobně se několikrát objeví upozornění, že instalovaný software neobsahuje digitální podpis. Potvrďte instalaci kliknutím na tlačítko Ano.

V dialogu Připojení k místní síti - vlastnosti přibude protokol PPP over Ethernet Protocol. Zrušte zaškrtnutí ostatních položek a stiskněte tlačítko OK.

Přejděte do nabídky Start - Spustit.

Zadejte příkaz raspppoe a potvrďte tlačítkem OK.

V dialogu klikněte na tlačítko Create a Dial-Up Connection for the selected Adapter, pro ukončení stiskněte tlačítko Exit.

Na ploše se vytvořila ikona Connection through... Klikněte na ni.

V dialogu Připojit vyplňte přihlašovací údaje. Pokud chcete, aby si systém Windows zapamatoval heslo, zaškrtněte Uložit heslo. Tlačítkem Vytočit spusťte připojení k internetu.

Nastavení automatického připojení

Aby nebylo nutné se po každém spuštění systému Windows znovu přihlašovat, je možné nastavit automatické připojení k internetu po startu systému.

V nabídce Start - Ovládací panely - Síťová a telefonická připojení klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Dobruška.net s.r.o. a vyberte položku Vlastnosti.

V zobrazeném dialogovém okně přejděte na záložku Možnosti a zde zrušte zaškrtnutí u položky Před vytočením se dotázat na přihlašovací informace.

Vytvořte kopii zástupce připojení Dobruška.net s.r.o. (máte pravděpodobně na ploše) do složky c:/Documents and Settings/All Users/Nabídka Start/Programy/Po spuštění.

Nahoru